07-10-2005

Voetbal is van ons allemaal

Aan de TU Delft wordt de laatste hand gelegd aan een programma dat het mogelijk maakt om straks gratis naar live voetbal te kijken via internet. Illegaal, dat wel.

Het Delftse project I-Share brengt netwerktechnologie, bekend van programma’s als Kazaa en BitTorrent, voor live tv een stap dichterbij. Er kan hiermee, illegaal, naar live Eredivisie voetbaluitzendingen worden gekeken met slechts een fractie vertraging. Een paar mensen met een abonnement op de exclusieve beelden is genoeg om een menigte van beelden te voorzien. Onderzoeker Johan Pouwelse van I-Share in het AD: Als mensen met ons programma Ajax-PSV gaan uitzenden, dan kunnen ze natuurlijk altijd door Stichting Brein opgespoord worden, net zoals dat is gebeurd met muziekuploaders. Wij scheppen nieuwe mogelijkheden maar die kunnen ook worden misbruikt. I-Share wordt deze maand getest door universiteitsmedewerkers. Begin november volgt een versie voor het publiek. De gebruikte technologie wordt 'p2p streaming tv' genoemd. Hierdoor kunnen internetgebruikers gratis tv-beelden bekijken die via kabel, gewone antennes of satelliet worden uitgezonden. Wie over een snelle internetverbinding beschikt, kan de software hiervoor downloaden. Bron: medialog.blogspot.com

Versatel kan wel inpakken met z'n alleenrechten op de wedstrijden van de Eredivisie. Eerst hadden we al de Chinese piraten die ons voetbal via internet aanboden met Chinees commentaar, en nu krijgen we dit. Nu maar hopen dat het wat gebruiksvriendelijker is dan de Chinese websites.

Gerelateerde posts

Gezocht: Nieuw business model
Web-log.nl
UBB code
 

Reageer

Naam

Email


Maak het volgende zinnetje af: (tegen de spammers)

Dat klopt als een

Quote of the day

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Philip K. Dick

Advertenties