22-12-2006

Teveel pijlen op m'n boog

Beperk je mogelijkheden, vergroot je kansen. Dit was de strekking van een zin die ik gisteren toevallig ergens las. Dit is zeker van toepassing op de keuze van het onderwerp voor mijn thesis. Tot op heden ben ik daar dus niet in geslaagd. Medestudent Nick Botter vatte dit samen in de zin: “gevoelens van besluiteloosheid op alle terreinen“. Zie hieronder de mindmap voor m'n thesisonderwerp en je begrijpt wat ik bedoel.
Mindmap Thesisonderwerp
Maar hoe dan nu verder? Mijn oog is van al deze onderwerpen nu gevallen op "User Driven Innovation". Zeker gezien alle ontwikkelingen rondom web 2.0 en UGC (user generated content) denk ik dat het een zeer interessant onderwerp is. Maar is het wel zo verstandig om verder te gaan met dit onderwerp; er zijn immers al enkele studenten bezig rondom dit onderwerp: Nick Botter, Mark Bedeker en Nigel. p.s. 3 posts op een dag. Het moet niet veel gekker worden. Dit was echt de laastste voor vandaag!

Gerelateerde posts

Thesis - Beschermen van diensteninnovaties
Web 2.0 marketing
Bloggend leren

Reacties

Ik heb hier net een reactie gegeven maar die is nu weg? Doe ik nu iets geks of is hij onderschept?

Nick op 08-01-2007 12:10

Hmmm aangezien de vorige het wel doet dan nog maar een keer. Ondanks dat ik al redelijk wist in welke hoek ik wilde. Klinkt dit mij niet onbekend ;) Ik zou me alleen niet laten afschrikken dat er al andere studenten met het onderwerp bezig zijn. Één van de grondbeginselen voor mij uit de open innovatie en gebruikersinnovatie is dat er op de wereld genoeg andere mensen lopen die hetzelfde idee hebben als jij net hebt bedacht. Het gaat erom wat je met dat idee doet. :) Dit zal hoogstwaarschijnlijk toch niet hetzelfde zijn als Mark, Nigel of mij. En het onderwerp is er groot genoeg voor. Het belangrijkst is dat je iets gaat onderzoeken waar je achter staat en wat je interesseert. Daarbij vind ik het niet erg om een extra klankbord te krijgen :) Gewoon doen dus!! :)

Nick op 08-01-2007 12:17

Laat ik me ook maar melden en je welkom heten in de wondere wereld van onderzoek naar gebruikers innovatie :) . Ik denk dat iedereen (ik in ieder geval wel) problemen heeft met een thesisonderwerp. en als er een onderwerp gekozen is het nog moeilijker is om er een leuke en interessante onderzoeksvraag bij te verzinnen. Zeker om dat er op het gebied van gebruikers innovatie al redelijk wat geschreven is. Ook ik zal je in de gaten houden, en ben zeer benieuwd naar welke pijl het uiteindelijk zal worden :)

Mark op 10-01-2007 16:06
 

Reageer

Naam

Email


Maak het volgende zinnetje af: (tegen de spammers)

Een kind kan de was

Quote of the day

I feel like a fugitive from the law of averages.
William H. Mauldin

Advertenties