06-01-2007

Kennismanagement 3.0

Onlangs zag ik op NGC een documentaire genaamd Robo-Humans waarin Kevin Warwick uitleg geeft over de stand van zaken op het gebied van cyborg technologie.
Trinity
Prof. Kevin Warwick is toonaangevend expert op het gebied van cybernetica. Niet allerminst is hij bekend omdat hij de eerste persoon ter wereld is die computerchips in zijn lichaam plaatste. Kevin Warwick werkt aan de grenzen van de wetenschap en benut de mogelijkheden van ICT optimaal door het menselijk lichaam met electronica te combineren Kevin WarwickIn het programma schetste hij de natte droom van menig kennismanager. In de toekomst zal het mogelijk zijn om informatie inclusief kennis & ervaringen te downloaden van het internet. Neem als voorbeeld even de scene uit The Matrix. Trinity kan opeens een helicopter besturen door even met haar ogen te knipperen. Volgens mij gewoonweg onmogelijk; jouw betekenis van iets hoeft immers niet mijn betekenis te zijn. Blijft dit een droom of wordt het wellicht ooit werkelijkheid?

Gerelateerde posts

Persoonlijkheidstest
Voetbal is van ons allemaal
Gezocht: Nieuw business model

Reacties

Een tijdje terug was er bij Horizon van de BBC een (enigzins) soortgelijke documentaire, die was ook erg boeiend. Inclusief muizen die op afstand bestuurd konden worden door signalen direct hun hersenen in te sturen en een aap die met alleen zijn hersenactiviteit een computerspel speelde. http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/programmes/horizon/broadband/tx/singularity/index.shtml

Erik op 08-01-2007 10:33

overigens had ik hier weer hetzelfde probleem met het plaatsen van een reactie. Volgens mij werkt je kwik kwek niet zo goed, of ik moet bij die een verkeerd antwoord invullen maar ik neem niet aan dat het gijs gans is.

Nick op 08-01-2007 12:23

Ja dat begreep ik ook :) Bij de andere heb ik er geen last van :s

Nick op 08-01-2007 17:57

Dat is raar. Heb hem maar weggehaald.

Michel op 08-01-2007 22:59
 

Reageer

Naam

Email


Maak het volgende zinnetje af: (tegen de spammers)

zo gewonnen, zo

Quote of the day

I feel like a fugitive from the law of averages.
William H. Mauldin

Advertenties