25-03-2005

Gebruik Jip en Janneke taal!!

"We gaan funshoppen met de kids in de summersale!" "Ik kon die screensaver niet downloaden van je homepage, omdat mijn browser crashte." "De human resource manager moet weer een headhunter inhuren omdat de sales manager geswitcht is naar research & development."

Het Engels is nadrukkelijk aanwezig in het Nederlands van alledag. Bijna gedachteloos strooit men met Engelse leenwoorden, ongeacht of je het ook met Nederlandse woorden kunt zeggen. Ik begin me soms mateloos te ergeren aan dit taalgebruik, hoewel ik mezelf er ook schuldig aan maak. Toevallig kwam ik op Google een mooie woordenlijst tegen voor als je het Nederlandse woord even niet weet. Veel succes, en hou eer van de Nederlandse taal hoog!

Woordenlijst Onnodig Engels

 

Gerelateerde posts

Essay Management van Immateriƫle Waarden
Anonieme sociale netwerken
Web 2.0 Model
 

Reageer

Naam

Email


Maak het volgende zinnetje af: (tegen de spammers)

pim, pam

Quote of the day

A man thinks that by mouthing hard words he understands hard things.
Herman Melville

Advertenties