30-05-2006

ICT-beslissers bij de gemeente gek geworden

Momenteel ben ik al een tijdje bezig naar een onderzoek naar e-Government; het beschikbaar stellen van overheidsdiensten via internet. Denk hierbij aan het aanvragen van een bouwvergunning, aanvraag van een uittreksel van GBA of het indienen van een bezwaarschrift. Het nieuwe streven van het kabinet is dat eind 2007 minimaal 65% van de totale publieke dienstverlening via het internet moet kunnen worden afgehandeld. (Actieprogramma Andere Overheid) Juist deze stelling baart mij zorgen. Is het een doel van een gemeente om 65% digitaal te hebben? Is het doel juist niet om de burger een aangenaam woon- en werkklimaat te bieden en de hierbijhorende diensten zo goed mogelijk te leveren? ( Wat doet de gemeente? :-) ) ICT is geen doel maar een middel, en dat heeft men bij de overheid een beetje vergeten.
Digitaal Loket Zaanstad
Nadat ik even op Google had gezocht over die idiote 65% doelstelling kwam ik uit bij een bericht van Marco Swart, algemeen secretaris van de VVD over de digitale overheid en voormalig wethouder Informatiebeleid bij de gemeente Enschede. Enkele quotes uit het bericht: "Een verkeerde invalshoek bij gemeenten is dat ze willen zorgen dat alles vooral digitaal wordt. Dat zal de gemiddelde burger worst zijn. Burgers zitten er in zijn algemeenheid op te wachten om goed geholpen te worden. Soms is dat digitaal en soms is dat op andere manieren." "Die 65 % haal je altijd wel. Als je een beetje creatief boekhoudt, haal je het nu al!"

30-05-2006

Powerpoint

Use Powerpoint to enhance your presentation, not cripple it

Te vaak worden presentaties verward met "eenrichtingstoelichtingen" bij een stel PowerPoint plaatjes. Volgens Rik Maes kun je beter de presentaties zo opbouwen dat ze uitnodigen tot een dialoog, waarin alle betrokkenen samen tot een rijker gezamenlijk inzicht komen. David Byrne geeft in zijn 'kunstwerken' aan hoe er tegenwoordig wordt omgesprongen met Powerpoint: een wervelwind van pijlen die overal en nergens naartoe wijzen, een representatie van een wereld zonder betekenis.
Powerpoint
Hier wat tips om je presentaties te verbeteren: 1. No more than six words on a slide. EVER. 2. No cheesy images. Use professional images from corbis.com instead. They cost $3 each, or a little more if they’re for ‘professional use’. 3. No dissolves, spins or other transitions. None. 4. Sound effects can be used a few times per presentation, but never (ever) use the sound effects that are built in to the program. Instead, rip sounds and music from CDs and leverage the Proustian effect this can have. 5. Don’t hand out print-outs of your slides. They’re emotional, and they won’t work without you there. If someone wants your slides to show “the boss,” tell them that the slides go if you go. Bron: Seth Godin's Really Bad Powerpoint, intuitive.com

23-05-2006

Hoe onveilig is jouw buurt?

Hoe onveilig is Krommenie? Op www.misdaadkaart.nl kun je dit nagaan. Deze site pretendeert de enige website in Nederland te zijn voor een actueel overzicht van overtredingen en misdaden bij u in de buurt. Wel een leuke toepassing van Google Maps.
Politie
Mijn buurtje is niet zo veilig als het lijkt: 1.(30 april, 2006) Dronkenschap op de Vlietsend in Krommenie 2.(17 april, 2006) Verkeerscontrole op de Noorderhoofdstraat in Krommenie 3.(14 april, 2006) Overlast/vandalisme op de Jean Henri Dunantstraat in Krommenie 4.(16 maart, 2006) Verkeerscontrole op de Provincialeweg in Krommenie 5.(15 maart, 2006) Verkeerscontrole op de Padlaan in Krommenie 6.(2 maart, 2006) Oplichting op de Nassaukade in Krommenie 7.(23 februari, 2006) Dronkenschap op de Rosariumlaan in Krommenie 8.(14 februari, 2006) Mishandeling/geweld op de Heiligeweg in Krommenie 9.(5 februari, 2006) Diefstal op de Provincialeweg in Krommenie 10.(29 januari, 2006) Brand op de Heiligeweg in Krommenie

22-05-2006

Hyves.nl ook populair bij politie

Digitale vriendennetwerken als Hyves.nl worden door de politie veelvuldig gebruikt bij het opsporen van verdachten. Dat heeft een woordvoerster van de politie in Groningen donderdag gezegd. Met bijna twee miljoen leden vormt Hyves voor de politie een interessante informatiebron.
Hyves
Netwerksites als Hyves zijn met name onder tieners en twintigers populair. Op Hyves meld je je aan als lid en nodig je vrienden uit hetzelfde te doen. Vrienden nodigen weer vrienden uit en op die manier ontstaat een wereldwijd netwerk. Bron: nieuwnieuws.nl

05-04-2006

Alfa actie verboden

Vandaag wilde ik nog even een eurootje overmaken, aangezien ik dat helemaal was vergeten, om kans te maken op een mooie Alfa. Maar wat blijkt nu? De verkoop van de Alfa is verboden door de belastingdienst.
<< < [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] > >>

Quote of the day

Isn't it interesting that the same people who laugh at science fiction listen to weather forecasts and economists?
Kelvin Throop III

Advertenties