22-03-2006

Persoonlijkheidstest

Op basis van deze test lijkt het er op dat je iemand bent die twijfelt aan zijn of haar capaciteiten, die wat onzeker in het leven staat. Misschien ben je wel tevreden met je persoonlijke situatie of heb je je neergelegd bij de huidige stand van zaken. Het kan echter ook betekenen dat je er niet uithaalt wat er in zit. Je benut met andere woorden je persoonlijk potentieel onvoldoende. Het kan in je voordeel zijn als je iets meer ambitie aan de dag legt. Streef bijvoorbeeld naar het bereiken van concrete doelen. Doelen die je voorheen niet stelde. Realiseer je dat iedereen beschikt over uniek talent en mogelijkheden. Goed het zijn maar 25 vraagjes, maar het zegt toch iets. Ik moet m'n unieke talenten beter gaan benutten. Tijd om m'n persoonlijkheid te veranderen, maar hoe doe je zoiets ;-)

20-03-2006

Paper generator

Per toeval stuitte ik op een toepassing om verslagen te 'genereren' op het gebied van informatica onderzoek. Niet echt helemaal mijn vakgebied, maar voor sommige vakken had het best handig kunnen zijn. SCIgen is a program that generates random Computer Science research papers, including graphs, figures, and citations. It uses a hand-written context-free grammar to form all elements of the papers. Our aim here is to maximize amusement, rather than coherence. Download mijn paper hier. Het verhaal staat echt vol met onzin, er is geen regel die ik begrijp, maar het lijkt net op een echte paper. De makers van SCIgen hebben zelfs een paper ingezonden naar een conferentie, en die werd bijna nog geaccpeteerd. Nog meer leuke online generators kun je hier vinden.

21-02-2006

Auto net zo onderhouden als een mooie vrouw

Alweer een berichtje deze week over een Alfa. Auto net zo onderhouden als een mooie vrouw. Olie verversen, wassen en banden oppompen?? Het zijn niet mijn woorden, maar die van mijn oud-collega Pietro Sotera. Deze week staat hij met z'n gepimpte Alfa in het gerenommeerde tijdschrift Aktueel
Peter
Pietro Sotera (24) uit Beverwijk is een echte Italiaan en daarom rijdt hij ook in een Italiaanse auto. Zijn eerste auto was een Alfa 33 en nu heeft hij een 156. In eerste instantie ging hij voor een BMW, maar omdat zijn vader vond dat Pietro zijn Italiaanse verleden niet moest verloochenen, koos hij voor de Alfa. Pietro is erg zuinig op de auto en hij vindt dat je een auto net zo moet behandelen als een mooie vrouw. Met veel liefde en zorg. Hij denkt er ook nog over om de motor op te voeren, zodat deze nog meer power krijgt. Bron: Aktueel

20-02-2006

Pixelsites als paddenstoelen uit de grond

Het verhaal van de Engelsman Alex Tew is inmiddels wel bekend. Op z'n 'million dollar website' verkoopt hij pixels om zijn studie te bekostigen. De 21-jarige Tew is net begonnen met een studie Business Management aan de universiteit en heeft geld nodig om colleges, boeken, huisvesting én bier te kopen. De website is opgedeeld in 10.000 blokjes van elk 100 pixels. Eén pixel kost een dollar en de minimum afname is 100 pixels. Bedrijven kunnen zo een klein blokje kopen, waar ze een link naar hun eigen site kunnen plaatsen.
Chuck Lucier onderzocht 1300 Amerikaanse ondernemingen en concludeerde dat je voor succes geen baanbrekende innovatie nodig hebt: 1) slim naäpen is effectiever dan origineel zijn en 2) het gaat niet om het idee, maar om de uitvoering. En dat lijkt nu ook te gebeuren voor het 'pixel'-concept. Op de site thepixelwars.com staan inmiddels 1500 van dit soort pixelsites waaronder millionpixelbooty.com en de Nederlandse pixelpagina.nl. Deze laatste lijkt het wel goed te doen. Er zijn momenteel 89.500 pixels verkocht a 25 euro per 100 pixels, wat neerkomt op zo'n 22.375 euro. En dan heb ik de inkomsten van de sub-pixelpagina's nog niet meegeteld. Niet slecht voor 2 weken werken. Waarom kopieer ik dit niet eerder? Zelf een pixelpagina beginnen? Koop voor 45 dollar de code om zo'n site te maken.
<< < [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] > >>

Quote of the day

Isn't it interesting that the same people who laugh at science fiction listen to weather forecasts and economists?
Kelvin Throop III

Advertenties