02-02-2006

Adsense test

Zoals misschien is opgevallen staat er hier links op de site nu een advertentieblok. Ik ben even een testje gestart met Google Adsense. Adsense is het google advertentie programma voor beheerders van websites. Met Adsense geef je adverteerders de kans om zich te profileren aan de bezoekers van jouw site. Google regelt dit door de plaatsing van advertenties. Met AdSense worden advertenties op je webpagina’s geplaatst die aansluiten bij de zoekterm die voor de webpagina wordt gebruikt.
Adsense
Klikken de bezoekers één van de linken van deze adverteerders aan, dan wordt je voor die klik betaald. Hoeveel je per klik betaald krijg is afhankelijk van het bedrag dat de adverteerder hiervoor aan Google betaald. Het bedrag per klik varieert onder andere naar gelang het soort zoekterm voor de pagina en hoeveel adverteerders er zijn op dat moment. Ik verwacht er niet veel van aangezien ik slechts een handjevol bezoekers per week/maand heb ;-). Ik wilde dit graag even uitzoeken ook met het oog op een mogelijke nieuwe website.

21-12-2005

Karhengsten bij de overheid

Als je een webdesign bureau hebt, kan het verstandig zijn om bij de overheid op klussen te pitchen. Zojuist werd bekend dat de site kiesbeter.nl meer dan 730.000 euro heeft gekost en daarnaast nog 15 miljoen nodig is om de site draaiende te houden de komende twee jaar. Dat zijn toch enorme bedragen. Op de vraag waarom sites als Independer nog geen 10% kosten van het bedrag dat kiesbeter kost, zegt minister Hoogervorst (2e op de lijst van politicus van het jaar): "ik heb geen inzicht in de kosten van die sites". Maar als je over 15 miljoen beslist, is het dan niet verstandig dat je je verdiept in de kosten? Het is in ieder geval zeker dat een aantal bureaus de feestdagen extra feestelijk ingaan met dit soort budgetten. Bron: Hyped.nl
Hoogervorst
Nou goed, dit stukje sluit wel aan bij de column van vandaag in de Metro Zij mogen beslissen waar de helft van ons nationaal inkomen aan moet worden besteed. Dat is je reinste waanzin! Daarmee geef je uitgerekend notoire intriganten, opportunisten en egotrippers, die overal de ballen verstand van hebben, zelf nog geen frietenkraam draaiend kunnen houden, en die zich (op onze kosten!) door professionals laten trainen in het creatief liegen, het beheer over 256,9 miljard dollar per jaar! (Bron: CIA World Factbook, 2004.) Mommers, heb jij geen connecties bij de overheid? Even een paar jaartjes buffelen en daarna genieten van je centen.

10-12-2005

Flickr voor video's

Onlangs verscheen er op TechCrunch, een blog die schrijft over Web 2.0, een artikel Comparing The Flickrs of Video. Weer wat nieuwe tools en - misschien nog wel het meest interessant - een tabel waarin de verschillende services op een aantal kenmerken vergeleken worden.
Ik heb zelf even bij DailyMotion een account aangemaakt. Een erg leuke service moet ik zeggen, en er zijn ook leuke filmpjes op te vinden.

10-12-2005

Tagcloud-test

02-12-2005

BeerTender v.s. PerfectDraft

Maar even een berichtje over bier omdat ik toch nog in de stemming ben van gisteren. Op 1 december heeft de kort geding-rechter van de rechtbank Den Haag het door Heineken gevraagde verbod op verkoop van PerfectDraft in Nederland afgewezen. De rechter heeft voorlopig geoordeeld dat PerfectDraft van Philips en InBev geen inbreuk maakt op octrooien van Heineken. Philips en InBev zijn uiteraard blij met deze uitspraak, die overigens geheel in lijn is met hun verwachtingen en zien de beslissing in de bodemprocedure met vertrouwen tegemoet.
PerfectDraft, de thuistap van Philips en InBev is in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg te verkrijgen. In Nederland zijn de merken Hertog Jan, Dommelsch, Jupiler, Grolsch en Bavaria voor de PerfectDraft beschikbaar. Hoewel de voordelen van de thuistaps voor Krups en Philips overduidelijk zijn, hebben Heineken en Interbrew wellicht nog het meest te winnen van de samenwerking. Een huishouden dat besluit om een thuistap aan te schaffen, maakt op dat moment immers meteen een langjarige keuze voor de merken van één bierbrouwer en is er dus sprake van een lock-in. De vaatjes zijn onderling namelijk niet uitwisselbaar. InBev had dus gewoonweg geen keuze om geen thuistap te ontwikkelen. Ik vraag me echter af wat er binnenkort met de prijzen van de beide apparaten gaat gebeuren. De goedkoopste Beertender kost 199 euro en de PerfectDraft kost eveneens 199 euro. Ik gok dat het de kant op gaat van de HP printers, dumpprijzen dus voor het apparaat, maar relatief hoge cartridges/vaatjes.
<< < [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] > >>

Quote of the day

Isn't it interesting that the same people who laugh at science fiction listen to weather forecasts and economists?
Kelvin Throop III

Advertenties