05-02-2007

Internet is verleden tijd

"Ik heb geen verstand van Internet. Maar ik ken niemand die regelmatig meer dan 2 of 3 websites bezoekt. Ik geloof niet in die verhalen dat mensen zelf hun artikelen en hun foto's maken en dat anderen dat willen bekijken."
Aldus Cornelis van den Berg, de bedenker van ‘kwaliteitskrant’ De Pers.
De Pers
Ik ben zeer benieuwd waar ze denken naar toe te willen met deze krant. Van den Berg bagatelliseert het gebruik van internet, maar ze tegelijk waren ze wel zo slim om twee experts binnen te halen voor de webredactie van De Pers: Anton van Elburg (ex-hoofdredacteur Emerce) en Romke Spierenburg (ex-GeenStijl). Maar tot op heden is er op het weblog van De Pers maar weinig van te merken.

17-01-2007

Het Business Model van web 2.0 #2

Ik schreef al eerder een post over Web 2.0 business modellen. De Italiaanse management consultant Luca Grivet heeft zich eveneens gestort op dit onderwerp zo valt op Frankwatching te lezen.
Web 2.0 Tagcloud
Hij komt uiteindelijk tot een vijftal opbrengstenmodellen voor Web 2.0 services
  • Free (advertising) - Youtube
  • Free to use, pay for related service (support) - MovableType
  • Freemium (pro account) - Flickr, Linkedin
  • Freedom to pay (donate) - Wikipedia
  • Nothing free (pay) - iTunes
Jammer dat de term Business Model plat geslagen wordt als een dubbeltje en dat er niet meer overblijft dan een ordinair verdienmodel. Op Upstream verscheen onlangs een uitgebreide post over Business Models. Op deze post valt te lezen dat volgens Osterwalder een business model, naast het de kostenstructuur en het verdienmodel, ook bestaat uit de structuur van je distributiekanalen, welke marktsegmenten je bedient en hoe je met deze klanten en overige partners omgaat. Een gemiste kans dus dat Grivet niet verder in gaat op zaken zoals UGC, Communities, sponsoring, user-innovation, co-creatie en branded content.

06-01-2007

Kennismanagement 3.0

Onlangs zag ik op NGC een documentaire genaamd Robo-Humans waarin Kevin Warwick uitleg geeft over de stand van zaken op het gebied van cyborg technologie.
Trinity
Prof. Kevin Warwick is toonaangevend expert op het gebied van cybernetica. Niet allerminst is hij bekend omdat hij de eerste persoon ter wereld is die computerchips in zijn lichaam plaatste. Kevin Warwick werkt aan de grenzen van de wetenschap en benut de mogelijkheden van ICT optimaal door het menselijk lichaam met electronica te combineren Kevin WarwickIn het programma schetste hij de natte droom van menig kennismanager. In de toekomst zal het mogelijk zijn om informatie inclusief kennis & ervaringen te downloaden van het internet. Neem als voorbeeld even de scene uit The Matrix. Trinity kan opeens een helicopter besturen door even met haar ogen te knipperen. Volgens mij gewoonweg onmogelijk; jouw betekenis van iets hoeft immers niet mijn betekenis te zijn. Blijft dit een droom of wordt het wellicht ooit werkelijkheid?

05-01-2007

Tikkertje

Een ware rally op het internet. Tikkertje voor bloggers. Ooit gestart door Jef Pulver met als doel om wat meer persoonlijke details van bloggers boven tafel te krijgen. Het spelletje is simpel: vertel vijf dingen over jezelf die je normaal gesproken niet op je blog terug leest en tag vervolgens vijf anderen. Ik ben aangetikt door Nigel van Houten. Vijf dingen dan over mij:
  • M'n lievelingsgerecht is de 'mixed grill'.
  • Ook ik drink net zoals Mark Clausing mijn koffie sinds kort zonder suiker.
  • Ik ben verslaafd aan pepermunt.
  • Ik ga (te) veel naar het casino.
  • Ik ben zeeer sportief en speel regelmatig snooker ;-)
En ik tik de volgende bloggers aan:

22-12-2006

Teveel pijlen op m'n boog

Beperk je mogelijkheden, vergroot je kansen. Dit was de strekking van een zin die ik gisteren toevallig ergens las. Dit is zeker van toepassing op de keuze van het onderwerp voor mijn thesis. Tot op heden ben ik daar dus niet in geslaagd. Medestudent Nick Botter vatte dit samen in de zin: “gevoelens van besluiteloosheid op alle terreinen“. Zie hieronder de mindmap voor m'n thesisonderwerp en je begrijpt wat ik bedoel.
Mindmap Thesisonderwerp
Maar hoe dan nu verder? Mijn oog is van al deze onderwerpen nu gevallen op "User Driven Innovation". Zeker gezien alle ontwikkelingen rondom web 2.0 en UGC (user generated content) denk ik dat het een zeer interessant onderwerp is. Maar is het wel zo verstandig om verder te gaan met dit onderwerp; er zijn immers al enkele studenten bezig rondom dit onderwerp: Nick Botter, Mark Bedeker en Nigel. p.s. 3 posts op een dag. Het moet niet veel gekker worden. Dit was echt de laastste voor vandaag!
<< < [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] > >>

Quote of the day

I feel like a fugitive from the law of averages.
William H. Mauldin

Advertenties