01-11-2006

Browser test

Gisteravond heb ik wat dingen aan m'n site veranderd. Als het goed is ziet de site er nu in IE6, Firefox en Opera hetzelfde uit. Op de site browsercam.com heb ik mijn site vervolgens getest met verschillende browsers. Het resultaat is redelijk, alleen Netscape en Mozilla geven nog problemen. De vraag is natuurlijk hoeveel moeite moet je doen om de verschillende browsers te ondersteunen. Update: Als het goed is zijn de problemen in Netscape en Mozilla ook verholpen.

26-10-2006

Web 2.0 T-Shirts

Door een artikel op Marketingfacts over Web 2.0 business modellen kwam ik uit bij de website Threadless.com. Threadless is een mooi voorbeeld van een T-shirt shop volgens het Web 2.0 business model: co-creation, user generated en netwerkeffecten. Je kunt een ontwerp insturen. Anderen kunnen hierop vervolgens stemmen en wellicht wordt jouw ontwerp dan in productie genomen. Bijkomend voordeel voor Threadless is dat de shirts die uiteindelijk verkocht worden al de nodige aandacht hebben gehad. En hiernaast heeft Threadless niet te kampen met onverkochte voorraden e.d. zoals de traditionele aanbodsgerichte-winkels. Maar het meest leuke zijn natuurlijk de geweldige ontwerpen van de gebruikers.
What would Macgyver do

12-10-2006

Gebruikersonderzoek Loket Amsterdam

Het gebruikersonderzoek dat Jos, Sharlene en ik hebben uitgevoerd voor de gemeente Amsterdam staat nu online. Dit onderzoek is het gevolg van de samenwerking tussen de UvA en gemeente Amsterdam. - Het gebruik van Loket Amsterdam is op dit moment niet erg hoog; het aantal afhandelingen in vergelijking met het fysieke loket is naar schatting minder dan 5% voor simpele zaken zoals het aanvragen een uittreksel. - Daarnaast is er nog geen gebruikersonderzoek verricht onder burgers en ondernemers. Het is niet bekend wat de burgers en ondernemers nu daadwerkelijk vinden van Loket Amsterdam. In dit onderzoek staan de gebruikers centraal. Redenen genoeg voor een onderzoek naar het digitale loket van de gemeente Amsterdam. Enkele conclusies van het onderzoek:
  • De huidige gebruiker is hoog opgeleid en heeft veel ervaring met internetdiensten;
  • er is behoefte aan transparantie (procesinformatie / status v.d. aanvraag);
  • persoonlijk contact blijft belangrijk;
  • de diensten van het loket zijn nog onbekend; meer promotie is nodig.
Download hier het gehele rapport

03-10-2006

Co.mments

Reageren op weblogs is soms leuk om te doen. Maar een nadeel ervan is dat je soms niet meer weet waar je hebt gereageerd. Soms zoek ik gewoon even met Google op www.michelkroon.nl, maar dat is nogal omslachtig. Om je posts sneller terug te vinden en de discussie te volgen zijn er nu 2 leuke tooltjes, nl: cocomment.com en co.mments.com. Helaas ondersteunt cocomment mijn browser (Opera 9) nog niet. Daar heb ik dus niks aan. Co.mments is gelukkig wel bruikbaar en ziet er ook wat overzichtelijker uit. Alleen hier zit ook een nadeel aan. Momenteel ondersteund Co.mments nog niet alle weblogs maar alleen de meest gangbare zoals Blogger, MoveableType, LiveJournal en Wordpress. De comments op deze site zijn helaas (nog) niet met het programma te volgen. Hier de feed van mijn comments: http://co.mments.com/track/feed/kroon

03-10-2006

Horoscoop

Vewijst deze horoscoop naar het idee voor m'n scriptie, of wat anders? Ik hoop het tweede. RAM Je eerste poging is mislukt. Ga niet bij de pakken neer zitten. Het zal je op termijn zeker lukken.
<< < [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] > >>

Quote of the day

I feel like a fugitive from the law of averages.
William H. Mauldin

Advertenties